Wytrawne finger foods serwowane na zimno
- Wędzony łosoś, bazylia, cytryna, pumpernikiel
- Tarta z Foie gras, sezam, boczniak,
- Mus z koziego sera, burak, koperek, crostini
Wytrawne finger foods serwowane na ciepło
- Małża Św. Jakuba, zielony groszek, orzech włoski
- Tatar z polędwicy wołowej, marynowane kurki
- Truflowe risotto “Arancini”, sos parmezanowy
Domowe pieczywo, selekcja masła
Przystawki serwowane do wyboru
- Przegrzebki, assiette z dyni, marynowana kalarepa, piana z wędzonego boczku
- Przepiórka, brioche, karczochy, pancetta
- Carpaccio z pomidorów, truskawki, buratta, świeże zioła
Zupa do wyboru
- Bisque z homara, garguets
- Consomme z kaczki, palony ziemniak
- Krem z białych szparagów, bażancie jajo poche
Sorbet z wiśni, werbena cytrynowa
Dania główne do wyboru
- Halibut, ziemniak truflowy, por, salsefia, sos vin de jus
- Polędwica cielęca, prasowane ziemniaki, seler, kolorowa marchew, jarmuż, sos perigueux
- Vol au vent, pieczony seler, karmelizowana szalotka, borowik, sos kalafiorowy
Wybrany Tort
Desery
- Tarta cytrynowa
- Sernik
- Czekoladowe brownie
- Tiramisu
- Panna cotta
Bufet zimny
- Tuńczyk crudo, olej ziołowy, pomidory
- Ceviche z łososia
- Gravlax z pstrąga łososiowego, jogurt, marynowany ogórek
- Carpaccio wołowe, salsa verde
- Pasztet z dziczyzny, chutnej z jabłek, brioche
- Selekcja wędlin wolno dojrzewających, brzoskwinie, figi
- Marynowane serca karczochów, oliwki, rukola parmezan
- Kozi ser, buraki, gruszka, nasiona słonecznika, ocet balsamiczny
- Pasztet z zielonej soczewicy, relish pomidorowy
- Melon z arbuzem, marynowany w ginie
- Selekcja pieczywa z normandzkim masłem
- Świeże owoce sezonowe
Strogonow z wołowiny
Cena za osobę
2000 zł
Wytrawne finger foods serwowane na zimno
- Grillowana cukinia, marmolada z cebuli, ser pecorino, focaccia
- Carpaccio z wołowiny, salsa verde, parmezan
- Tuńczyk, ananas, malinowy winegret
Wytrawne finger foods serwowane na ciepło
- Szarpana wieprzowina, sos barbecue
- Risotto “Arancini”, szpinak gorgonzola
- Dorsz w cieście piwnym, sos tartar
Selekcja pieczywa, masło cafe de paris
Przystawki
- Kozi ser, assiette z buraka, karmelizowane orzechy, gruszka, miód z leśnych kwiatów
- Krewetki, majonez wasabi, kompresowany ogórek
- Polędwica z królika, marchew, groszek, sos koperkowy
Zupy
- Krem z pieczarki, piana z parmezanu, oliwa z czarnuszki
- Rosół z kurczaka zagrodowego, domowy makaron
- Zupa rybna ucha
Danie głowne
- Pstrąg alpejski, pomme cocottes, seler, szpinak, salsefia, topinambur, vin de jus
- Pierś z kaczki, prasowane ziemniaki, burak, gruszka, jeżyny, marchew, kapusta, jus
- Gnocchi z truflą, parmezan, piana ziołowa
Wybrany Tort
Desery
- Tarta czekoladowa
- Creme brulee
- Tatar z czerwonych owoców
- Tiramisu
Zimny bufet
- Marynowany łosoś w cytrusach i ziołach
- Krewetki w sosie koktajlowym
- Sałatka “cezar” z grillowanym kurczakiem
- Pieczony schab, mus chrzanowy, szczypiorek
- Carpaccio z buraków, ser fetta, winegret miodowo cytrynowy
- Marynowane tofu, jarmuż, granat, orzech laskowy, ponzu dressing
- Selekcja sezonowych sałat
Strogonow z perliczki
Cena za osobę
1500 zł
Wytrawne finger foods serwowane na zimno
- Mini tarta, kaczka z figą
- Wędzony pstrąg, kwaśna śmietana, chips z tapioki
- Humus, rzodkiewka, pieczywo żytnie
Wytrawne finger foods serwowane na ciepło
- Mus z dorsza, szafranowy majonez
- Wieprzowy “Bon bon”, sos jabłkowo imbirowy
- Dynia w tempurze,sos aioli
Selekcja pieczywa, masło z morską solą
Przystawki
- Opalana troć fiordowa, jogurt, jabłko, rzodkiew, ponzu dressing
- Comber z królika, marchew, por, kukurydza
- Sałatka Waldorf, seler, winogrono, ser pleśniowy,maliny, orzech włoski
Zupy
- Krem z pora z pieczonym ziemniakiem, puder z palonej cebuli
- Rosół wołowy, domowy makaron, warzywa bruinisse
Dania główne
- Łosoś w ziołach, ziemniak truflowy, zielone warzywa, koperkowe beurre blanc
- Kurczak zagrodowy, La ratte, duszona sałata rzymska, kukurydza, marchew, jus
- Risotto z leśnymi grzybami, dynia piżmowa, ser jersey
Wybrany Tort
Desery
- Sernik
- Panna cotta z sezonowymi owocami
- Czekoladowy brownie
- Puding chia
Zimny bufet
- Ceviche z pstrąga łososiowego
- Wędzona sieja, jabłko, seler, kawior z pstrąga
- Rillette z kaczki, karmelizowana śliwka
- Pieczone mięsiwa, selekcja sosów
- Burak , fasola edamame, komosa, chilli dressing
- Sałata caprese
- Sezonowe owoce
Żurek z tradycyjnymi dodatkami
Cena za osobę
1000 zł
* Wszystkie menu są przykładowe i pokazują strukturę całej kolacji oraz najwyższy standard jaki jesteśmy w stanie dla Państwa przygotować. Dania obecne w Menu Weselnym są przygotowywane indywidualnie w zależności od Państwa pochodzenia, religii, diety, alergii, preferencji smakowych, pory roku itp. Dowiedz się więcej kontaktując się z nami: recepcja@acquadirosa.pl